0662 bt:layout 1.qxd

LEGI, DECRETE, HOTĂRÂRI ȘI ALTE ACTE
stat pentru dezvoltarea regională prin sprijinireainvestițiilor în turism din cadrul Programului operațional 1.055. — Hotărâre privind darea în administrarea Ministerului Sănătății a unor imobile transmise în domeniul public al statului .
— Ordin al ministrului transporturilor și infrastructuriipentru modificarea anexelor la Ordinul ministrului 1.058. — Hotărâre privind stabilirea regimului juridic al unor lucrărilor publice, transporturilor și locuinței locuințe pentru tineri, destinate închirierii, construite nr. 287/2003 privind autorizarea agenților economici prin programe de investiții la nivel național și aflate în care desfășoară activități de transport naval.
administrarea consiliilor locale, precum și a măsurilornecesare în vederea aplicării prevederilor Legii 1.192/868. — Ordin al ministrului sănătății și al președintelui nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate privind pentru Locuințe, referitoare la administrarea și modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale deAsigurări de Sănătate nr. 417/431/2009 pentru 1.063. — Hotărâre privind încadrarea în categoria funcțională aprobarea Normelor tehnice de realizare a a drumurilor comunale a unor sectoare de drumuri programelor naționale de sănătate în anul 2009.
județene, precum și modificarea lungimii și a traseului unor drumuri județene, situate în județul Brașov.
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRAȚIEI PUBLICE CENTRALE — Decizie privind regulile de desfășurare înaudiovizual a campaniei electorale pentru alegerea — Ordin al ministrului dezvoltării regionale și locuinței privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibileefectuate pentru implementarea Proiectului de asistență tehnică finanțat în cadrul Programului operațional „Sud-Estul Europei” .
— Comunicat privind lista instituțiilor de credit — Ordin al ministrului dezvoltării regionale și locuinței participante la Fondul de garantare a depozitelor în pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul sistemul bancar ai căror deponenți beneficiază de ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și locuințelor garantarea, prin plata de compensații, a depozitelor nr. 261/2008 privind aprobarea Schemei de ajutor de MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 H O T Ă R Â R I A L E G U V E R N U L U I R O M Â N I E I
GUVERNUL ROMÂNIEI
H O T Ă R Â R E
privind darea în administrarea Ministerului Sănătății a unor imobile transmise
în domeniul public al statului
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 12 alin. (1) și (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. — Se aprobă transmiterea unei suprafețe de teren, realizării obiectivului de investiții „Spital Regional de Urgență trecută în domeniul public al statului prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Galați nr. 423/2009, având datele de Art. 3. — Predarea-preluarea imobilelor care se transmit identificare prevăzute în anexa nr. 1, din administrarea potrivit art. 1 și 2 se face pe bază de protocol încheiat între Consiliului Local al Municipiului Galați în administrarea părțile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării învigoare a prezentei hotărâri.
Ministerului Sănătății, în vederea realizării obiectivului de Art. 4. — Anexa nr. 9 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 investiții „Spital Regional de Urgență Brăila—Galați”.
pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din Art. 2. — Se aprobă transmiterea unei suprafețe de teren, domeniul public al statului, publicată în Monitorul Oficial al trecută în domeniul public al statului prin Hotărârea Consiliului României, Partea I, nr. 1.020 și 1.020 bis din 21 decembrie Județean Brăila nr. 85/2009, având datele de identificare 2006, se modifică în mod corespunzător.
prevăzute în anexa nr. 2, din administrarea Consiliului Județean Art. 5. — Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta Brăila în administrarea Ministerului Sănătății, în vederea Ion Bazac
ministrul administrației și internelor, Gheorghe Pogea
București, 23 septembrie 2009.
Nr. 1.055.
D A T E L E D E I D E N T I F I C A R E
a suprafeței de teren trecute în domeniul public al statului, care se transmite din administrarea Consiliului Local
al Municipiului Galați în administrarea Ministerului Sănătății, în vederea realizării obiectivului de investiții
„Spital Regional de Urgență Brăila—Galați”
D A T E L E D E I D E N T I F I C A R E
a suprafeței de teren trecute în domeniul public al statului, care se transmite din administrarea Consiliului Județean
Brăila în administrarea Ministerului Sănătății, în vederea realizării obiectivului de investiții
„Spital Regional de Urgență Brăila—Galați”
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 GUVERNUL ROMÂNIEI
H O T Ă R Â R E
privind stabilirea regimului juridic al unor locuințe pentru tineri, destinate închirierii,
construite prin programe de investiții la nivel național și aflate în administrarea consiliilor locale,
precum și a măsurilor necesare în vederea aplicării prevederilor Legii nr. 152/1998
privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, referitoare la administrarea
și vânzarea acestora
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, al art. II alin. (1) din Legea nr. 89/2008 pentru modificarea și completarea Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, precum și al art. 20 din Legea nr. 213/1998privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. — (1) Se aprobă înscrierea în inventarul bunurilor din locuinței prin lucrări efectuate de către chiriaș pe cheltuială domeniul public al statului a blocurilor de locuințe pentru tineri, proprie, cu respectarea prevederilor legale.
prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta (3) Toate cheltuielile de evaluare se includ în valoarea de hotărâre, aflate în administrarea consiliilor locale din raza inventar a locuinței, respectiv în prețul de vânzare al acesteia.
administrativ-teritorială în care sunt amplasate.
Art. 3. — Terenurile aferente blocurilor de locuințe pentru (2) Se aprobă trecerea blocurilor de locuințe pentru tineri tineri care fac obiectul prezentei hotărâri rămân sau trec, după prevăzute la alin. (1) din proprietatea publică a statului în caz, în condițiile legii, în proprietatea privată a unităților administrativ-teritoriale în care sunt amplasate și înadministrarea consiliilor locale din raza administrativ-teritorială în Art. 2. — (1) Consiliile locale din raza administrativ-teritorială care își exercită autoritatea, potrivit prevederilor art. 2 alin. (2) în care sunt amplasate locuințele din blocurile de locuințe pentru lit. b) din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a tineri prevăzute la art. 1 stabilesc valorile de inventar și prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției efectuează operațiunile de publicitate imobiliară.
Naționale pentru Locuințe, aprobate prin Hotărârea Guvernului (2) Stabilirea valorilor de inventar ale locuințelor prevăzute nr. 962/2001, cu modificările și completările ulterioare.
la alin. (1) se realizează potrivit prevederilor art. 192 alin. (2) și Art. 4. — Locuințele care fac obiectul prezentei hotărâri sunt (21) din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a administrate potrivit prevederilor Legii nr. 152/1998 privind prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, cu modificările și Naționale pentru Locuințe, aprobate prin Hotărârea Guvernului completările ulterioare, și se pot vinde, în condițiile prevăzute nr. 962/2001, cu modificările și completările ulterioare. La de această lege și numai cu respectarea prevederilor prezentei evaluare nu va fi luat în considerare plusul de valoare adus Ministrul dezvoltării regionale și locuinței, Vasile Blaga
ministrul administrației și internelor, Gheorghe Pogea
București, 23 septembrie 2009.
Nr. 1.058.
cuprinzând blocurile de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, construite prin programe de investiții
la nivel național, în conformitate cu prevederile Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe,
cu modificările și completările ulterioare, care trec din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului
și care rămân în administrarea consiliilor locale în a căror rază administrativ-teritorială sunt amplasate
Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului JUDEȚUL ALBA
Bloc de locuințe, cartier Valea Frumoasei 12A—B, municipiul Sebeș Aria desfășurată construită= 2.268,40 m2Total locuințe: 26 Valoarea de inventar: 1.734.263,00 lei Total locuințe județul Alba
Număr de locuințe: 26
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului JUDEȚUL ARGEȘ
Bloc de locuințe T1, Str. Unirii, municipiul Curtea de Argeș Aria desfășurată construită = 1.350 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.270.836,52 lei Bloc de locuințe T2, Str. Unirii, municipiul Curtea de Argeș Aria desfășurată construită = 1.350 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.270.836,52 lei Bloc de locuințe T3, Str. Unirii, municipiul Curtea de Argeș Aria desfășurată construită = 1.350 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.270.836,52 lei Bloc de locuințe T4, Str. Unirii, municipiul Curtea de Argeș Aria desfășurată construită = 1.350 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.270.836,52 lei Bloc de locuințe T5, Str. Unirii, municipiul Curtea de Argeș Aria desfășurată construită = 1.350 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.270.836,52 lei Bloc de locuințe T8, str. Nevers, municipiul Curtea de Argeș Aria desfășurată construită = 1.350 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.233.471,35 lei Bloc de locuințe T9, str. Nevers, municipiul Curtea de Argeș Aria desfășurată construită = 1.350 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.233.471,35 lei Bloc de locuințe T10, str. Nevers, municipiul Curtea de Argeș Aria desfășurată construită = 1.350 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.233.471,35 lei Total locuințe județul Argeș
Număr de locuințe: 120
JUDEȚUL BACĂU
Bloc de locuințe ANL, Str. Orizontului bl. 34, sc. A, municipiul Bacău Aria desfășurată construită = 1.873,25 m2Total locuințe: 40 Valoarea de inventar: 1.235.223,79 lei Bloc de locuințe ANL Bucegi, etapa I, str. Bucegi bl. 136 A, scările Aria desfășurată construită = 5.265,47 m2 Total locuințe: 45 Valoarea de inventar: 2.978.086,00 lei Bloc de locuințe ANL Bucegi, etapa I, str. Bucegi bl. 138 A, scările Aria desfășurată construită = 5.265,05 m2 Total locuințe: 45 Valoarea de inventar: 2.978.086,00 lei Bloc de locuințe ANL Bucegi, etapa I, str. Bucegi bl. 140 A, scările Aria desfășurată construită = 5.191,13 m2 Total locuințe: 45 Valoarea de inventar: 2.978.086,00 lei Bloc de locuințe ANL, Str. Narciselor bl. 14A, sc. A, municipiul Bacău Aria desfășurată construită = 1.931,30 m2Total locuințe: 29 Valoarea de inventar: 1.565.278,05 lei Bloc de locuințe F 14, Str. Victoriei nr. 44—48, orașul Târgu Ocna Aria desfășurată construită = 1.563,40 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.847.589,00 lei Bloc de locuințe F 17, str. Cpt. Bușila nr. 2, orașul Târgu Ocna Aria desfășurată construită = 1.950,40 m2Total locuințe: 25 Valoarea de inventar: 2.409.996,00 lei Bloc de locuințe A12, Str. 9 Mai nr. 2, orașul Târgu Ocna Aria desfășurată construită = 1.711,20 m2Total locuințe: 25 Valoarea de inventar: 2.389.316,59 lei Bloc de locuințe F15, str. Eremia Grigorescu nr. 8, orașul Târgu Aria desfășurată construită = 2.157,93 m2 Total locuințe: 23 Valoarea de inventar: 2.744.959,64 lei MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului Bloc de locuințe F16, str. Eremia Grigorescu nr. 10, orașul Târgu Aria desfășurată construită = 2.365.67 m2 Total locuințe: 34 Valoarea de inventar: 2.908.913,86 lei Bloc de locuințe nr. 1, Str. Energiei nr. 57A, orașul Dărmănești Aria desfășurată construită = 1.392,10 m2Total locuințe: 18 Valoarea de inventar: 1.614.223,47 lei Bloc de locuințe nr. 2, Str. Energiei nr. 57B, orașul Dărmănești Aria desfășurată construită = 1.392,10 m2Total locuințe: 18 Valoarea de inventar: 1.614.223,47 lei Total locuințe județul Bacău
Număr de locuințe: 367
JUDEȚUL BOTOȘANI
Bloc de locuințe C1, str. C.D. Gherea nr. 4, municipiul Dorohoi Aria desfășurată construită = 1.762,76 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.646.427,29 lei Total locuințe județul Botoșani
Număr de locuințe: 20
JUDEȚUL BRAȘOV
Bloc de locuințe nr. 1 ANL, Str. Câmpului nr. 1, municipiul Făgăraș Aria desfășurată construită = 1.532,30 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.757.360,00 lei Bloc de locuințe nr. 2 ANL, Str. Câmpului nr. 2, municipiul Făgăraș Aria desfășurată construită = 1.532,30 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.757.360,00 lei Bloc de locuințe nr. 3 ANL, Str. Câmpului nr. 3, municipiul Făgăraș Aria desfășurată construită = 1.532,30 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.757.360,00 lei Total locuințe județul Brașov
Număr de locuințe: 60
JUDEȚUL BRĂILA
Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 2 (bl. A.1), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 530.273,99 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 4 (bl. A.3), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 510.399,07 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 6 (bl. A.5), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 517.739,48 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 8 (bl. A.7), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 506.965,44 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 1 (bl. A.9), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 499.609,99 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 3 (bl. A.11), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 501.605,32 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 5 (bl. A.13), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 501.271,17 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 7 (bl. A.15), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 502.301,72 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 9 (bl. A.17), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 505.542,71 lei MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Anton Bacalbașa nr. 13 Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 478.525,51 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Ștefan Mihăilescu Brăila nr. 1 Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 520.734,32 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Ștefan Mihăilescu Brăila nr. 3 Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 518.479,84 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Mina Minovici nr. 3 (bl. B4), Aria desfășurată construită = 928,00 m2 Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 678.536,64 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Ștefan Mihăilescu Brăila nr. 5 Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 521.021,40 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Ștefan Mihăilescu Brăila nr. 7 Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 508.278,00 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Ștefan Mihăilescu Brăila nr. 2 Aria desfășurată construită = 928,00 m2 Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 667.283,59 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Ștefan Mihăilescu Brăila nr. 4 Aria desfășurată construită = 928,00 m2 Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 668.424,91 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Ștefan Mihăilescu Brăila nr. 6 Aria desfășurată construită = 928,00 m2 Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 637.503,98 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), Str. Dorului nr. 63 (bl. A10), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 497.166,10 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), Str. Dorului nr. 64 (bl. A12), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 500.896,33 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), Str. Dorului nr. 65 (bl. A14), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 494.773,10 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), Str. Dorului nr. 66 (bl. A16), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 502.706,37 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), Str. Dorului nr. 67 (bl. A18), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 497.490,52 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), Str. Dorului nr. 68 (bl. A20), Aria desfășurată construită = 652,48 m2 Total locuințe: 8 Valoarea de inventar: 488.298,63 lei Cartier Lacul Dulce (Hipodrom), str. Mina Minovici nr. 1 (bl. B2), Aria desfășurată construită = 928,00 m2 Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 691.899,90 lei Total locuințe județul Brăila
Număr de locuințe: 240
JUDEȚUL CLUJ
Bloc de locuințe L14, str. Gh. Barițiu nr. 44, municipiul Câmpia Turzii Aria desfășurată construită = 1.552,75 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.175.159,00 lei Bloc de locuințe D64, str. Gh. Barițiu nr. 38, municipiul Câmpia Turzii Aria desfășurată construită = 4.890 m2Total locuințe: 64 Valoarea de inventar: 4.235.536,00 lei MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului Bloc de locuințe Ansamblul I, bl. AI, bd. Cetatea Fetei, comuna Aria desfășurată construită = 1.088,83 m2 Total locuințe: 13 Valoarea de inventar: 1.399.202,34 lei Bloc de locuințe Ansamblul II, bl. AII, bd. Cetatea Fetei, comuna Aria desfășurată construită = 2.198,59 m2 Total locuințe: 25 Valoarea de inventar: 2.584.962,54 lei Bloc de locuințe Ansamblul III, bl. AIII, bd. Cetatea Fetei, comuna Aria desfășurată construită = 1.098,96 m2 Total locuințe: 12 Valoarea de inventar: 1.373.850,19 lei Bloc de locuințe Ansamblul IV, bl. AIV, bd. Cetatea Fetei, comuna Aria desfășurată construită = 2.198,59 m2 Total locuințe: 25 Valoarea de inventar: 2.602.332,91 lei Bloc de locuințe Ansamblul V, bl. AV, bd. Cetatea Fetei, comuna Aria desfășurată construită = 2.198,59 m2 Total locuințe: 25 Valoarea de inventar: 2.615.669,61 lei Bloc de locuințe Ansamblul VI, bl. AVI, bd. Cetatea Fetei, comuna Aria desfășurată construită = 2.147,94 m2 Total locuințe: 30 Valoarea de inventar: 2.525.680,15 lei Bloc de locuințe Ansamblul VII, bl. AVII, bd. Cetatea Fetei, comuna Aria desfășurată construită = 2.147,94 m2 Total locuințe: 30 Valoarea de inventar: 2.546.371,55 lei Bloc de locuințe Ansamblul VIII, bl. AVIII, Intrarea Crișului, comuna Aria desfășurată construită = 2.863,92 m2 Total locuințe: 40 Valoarea de inventar: 3.443.853,58 lei Total locuințe județul Cluj
Număr de locuințe: 279
JUDEȚUL CONSTANȚA
Bloc de locuințe T1, Str. Primăriei nr. 44, orașul Ovidiu Aria desfășurată construită = 1.188,90 m2Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 1.110.281,95 lei Bloc de locuințe T2, Str. Primăriei nr. 44, orașul Ovidiu Aria desfășurată construită = 1.188,90 m2Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 1.110.281,95 lei Bloc de locuințe T3, Str. Primăriei nr. 44, orașul Ovidiu Aria desfășurată construită = 1.188,90 m2Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 1.110.281,95 lei Bloc de locuințe T4, Str. Primăriei nr. 44, orașul Ovidiu Aria desfășurată construită = 1.188,90 m2Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 1.110.281,95 lei Bloc de locuințe T5, Str. Primăriei nr. 44, orașul Ovidiu Aria desfășurată construită = 1.188,90 m2Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 1.110.281,95 lei Bloc de locuințe T6, Str. Primăriei nr. 44, orașul Ovidiu Aria desfășurată construită = 1.188,90 m2Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 1.110.281,95 lei Total locuințe județul Constanța
Număr de locuințe: 96
JUDEȚUL DÂMBOVIȚA
Bloc 39A, Bd. Unirii nr. 1, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 5.381,60 m2Total locuințe: 64 Valoarea de inventar: 7.254.000,00 lei Bloc 11A, Bd. Eroilor nr. 17, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 2.726,00 m2Total locuințe: 45 Valoarea de inventar: 1.997.000,00 lei MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului Bloc 11B, Bd. Eroilor nr. 17, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 2.726,00 m2Total locuințe: 45 Valoarea de inventar: 1.997.000,00 lei Bloc 17, sc. A, str. dr. Oprescu Dumitru nr. 5, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.281,46 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 2.206.000,00 lei Bloc 17, sc. C, str. dr. Oprescu Dumitru nr. 5, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.281,46 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 2.294.000,00 lei Bloc 17, sc. D, str. dr. Oprescu Dumitru nr. 5, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.281,46 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 2.206.000,00 lei Bloc 1 — SAGRICOM, str. ing. Gib Constantin nr. 2, municipiul Aria desfășurată construită = 1.003,60 m2 Total locuințe: 13 Valoarea de inventar: 1.213.000,00 lei Bloc 2 — SAGRICOM, str. ing. Gib Constantin nr. 16, municipiul Aria desfășurată construită = 1.715,76 m2 Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.805.000,00 lei Bloc 3 — SAGRICOM, str. ing. Gib Constantin nr. 18, municipiul Aria desfășurată construită = 1.003,60 m2 Total locuințe: 13 Valoarea de inventar: 1.173.000,00 lei Bloc 4 — SAGRICOM, str. ing. Gib Constantin nr. 20, municipiul Aria desfășurată construită = 1.715,76 m2 Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.920.000,00 lei Bloc 5 — SAGRICOM, str. ing. Gib Constantin nr. 10, municipiul Aria desfășurată construită = 2.190,80 m2 Total locuințe: 26 Valoarea de inventar: 2.110.000,00 lei Bloc 6 — SAGRICOM, str. ing. Gib Constantin nr. 8, municipiul Aria desfășurată construită = 2.190,80 m2 Total locuințe: 26 Valoarea de inventar: 2.600.000,00 lei Bloc 7 — SAGRICOM, str. ing. Gib Constantin nr. 6, municipiul Aria desfășurată construită = 2.190,80 m2 Total locuințe: 26 Valoarea de inventar: 2.561.000,00 lei Bloc 8 — SAGRICOM, str. ing. Gib Constantin nr. 4, municipiul Aria desfășurată construită = 2.190,80 m2 Total locuințe: 26 Valoarea de inventar: 1.976.000,00 lei Bloc A1, str. Col. Nicolin Ion nr. 1, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.747,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.885.000,00 lei Bloc A2, str. Lazarica Petrescu nr. 1, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.747,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.946.000,00 lei Bloc A3, str. Lazarica Petrescu nr. 3, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.747,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.885.000,00 lei Bloc A4, Str. Lazarica Petrescu nr. 5, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.747,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.885.000,00 lei Bloc C2, str. Soroca nr. 2, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.747,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.863.000,00 lei Bloc C3, str. Soroca nr. 4, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.747,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.863.000,00 lei Bloc C4, str. Soroca nr. 6, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.747,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.863.000,00 lei MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului Bloc C6 A, str. Hotin nr. 3, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.747,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.832.000,00 lei Bloc C6 B, str. Hotin nr. 3, municipiul Târgoviște Aria desfășurată construită = 1.747,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.832.000,00 lei Total locuințe județul Dâmbovița
Număr de locuințe: 555
JUDEȚUL GIURGIU
Bloc de locuințe Cămin D Dig A (bl. D), Șos. Sloboziei, municipiul Aria desfășurată construită = 2.482,00 m2 Total locuințe: 34 Valoarea investiției: 1.925.098,79 lei Bloc de locuințe Cămin nr. 2 (bl. E), Șos. Sloboziei, municipiul Aria desfășurată construită = 2.921,65 m2 Total locuințe: 34 Valoarea investiției: 2.134.100,34 lei Total locuințe județul Giurgiu
Număr de locuințe: 68
JUDEȚUL GORJ
Bloc de locuințe T2, Calea Tismanei nr. 17, municipiul Motru Aria desfășurată construită = 2.717,00 m2Total locuințe: 34 Valoarea de inventar: 3.076.229,16 lei Total locuințe județul Gorj
Număr de locuințe: 34
JUDEȚUL HARGHITA
Bloc de locuințe Zona centrală, Str. Harghitei nr. 3, bl. Po, tronson Aria desfășurată construită = 1.925,00 m2 Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 2.290.635,00 lei Bloc de locuințe ANL Str. Izvoarelor, bl. C, Sc. 1+2, municipiul Aria desfășurată construită = 2.950,00 m2 Total locuințe: 35 Valoarea de inventar: 12.429.877,00 lei Total locuințe județul Harghita
Număr de locuințe: 55
JUDEȚUL HUNEDOARA
Bloc de locuințe nr. 34, Str. Republicii, orașul Petrila Aria desfășurată construită = 1.816,292 m2Total locuințe: 34 Valoarea de inventar = 1.793.575,00 lei Total locuințe județul Hunedoara
Număr de locuințe: 34
JUDEȚUL IAȘI
Bloc de locuințe str. Alexandru cel Bun nr. 70, bl. 250, municipiul Aria desfășurată construită = 8.797,96 m2 Total locuințe: 196 Valoarea de inventar = 12.792.149,00 lei Bloc de locuințe șos. Rediu Tătar nr. 6A, bl. 482 E, municipiul Iași Aria desfășurată construită = 13.452,10 m2Total locuințe: 142 Valoarea de inventar = 12.246.902,00 lei Bloc de locuințe bd. Dacia nr. 40, bl. 1, sc. A, municipiul Iași Aria desfășurată construită = 1.173,25 m2Total locuințe: 16 Valoarea de inventar = 1.194.507,78 lei Bloc de locuințe bd. Dacia nr. 42, bl. 2, sc. A, B, municipiul Iași Aria desfășurată construită = 2.357,78 m2Total locuințe: 32 Valoarea de inventar = 2.422.628,21 lei Bloc de locuințe bd. Dacia nr. 42A, bl. 3, sc. A, municipiul Iași Aria desfășurată construită = 1.173,93 m2Total locuințe: 16 Valoarea de inventar = 1.186.307,17 lei Bloc de locuințe bd. Dacia nr. 42B, bl. 4, sc. B, municipiul Iași Aria desfășurată construită = 1.184,35 m2Total locuințe: 16 Valoarea de inventar = 1.216.429,08 lei MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului Bloc de locuințe bd. Dacia nr. 40A, bl. 5, sc. A, B municipiul Iași Aria desfășurată construită = 2.350,00 m2Total locuințe: 32 Valoarea de inventar= 2.416.701,34 lei Bloc de locuințe Bd. Chimiei, bl. 1, nr. 59, sc. A și nr. 61, sc. B, Aria desfășurată construită = 2.365,00 m2 Total locuințe: 32 Valoarea de inventar= 2.298.674,58 lei Bloc de locuințe Bd. Chimiei, bl. 2, nr. 63, sc. A și nr. 65, sc. B, Aria desfășurată construită = 2.356,50 m2 Total locuințe: 32 Valoarea de inventar= 2.294.811,26 lei Bloc de locuințe Bd. Chimiei, bl. 3, nr. 67, sc. A și nr. 69, sc. B, Aria desfășurată construită = 2.362,00 m2 Total locuințe: 32 Valoarea de inventar = 2.298.674,58 lei Bloc de locuințe Bd. Chimiei, bl. 4, nr. 71, sc. A și nr. 73, sc. B, Aria desfășurată construită = 2.359,00 m2 Total locuințe: 32 Valoarea de inventar = 2.298.674,58 lei Total locuințe județul Iași
Număr de locuințe: 578
JUDEȚUL MARAMUREȘ
Bloc de locuințe nr. 5B, Str. Unirii, municipiul Sighetu Marmației Aria desfășurată construită = 1.888,60 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.737.411,97 lei Bloc de locuințe nr. 5C, Str. Unirii, municipiul Sighetu Marmației Aria desfășurată construită = 1.888,60 m2Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.703.806,30 lei Bloc de locuințe nr. 15, Str. Unirii, municipiul Sighetu Marmației Aria desfășurată construită = 1.761,12 m2Total locuințe: 24 Valoarea de inventar: 1.400.835,00 lei Bloc de locuințe nr. 17, Str. Unirii, municipiul Sighetu Marmației Aria desfășurată construită = 1.761,12 m2Total locuințe: 24 Valoarea de inventar: 1.350.090,00 lei Bloc de locuințe nr. 19, Str. Unirii, municipiul Sighetu Marmației Aria desfășurată construită = 1.761,12 m2Total locuințe: 24 Valoarea de inventar: 1.327.534,00 lei Bloc de locuințe nr. 3 (B2), P-ța 1 Decembrie 1918, municipiul Aria desfășurată construită = 2.079,00 m2 Total locuințe: 16 Valoarea de inventar: 1.115.977,30 lei Bloc de locuințe nr. 3A (B3), P-ța 1 Decembrie 1918, municipiul Aria desfășurată construită = 2.085,40 m2 Total locuințe: 20 Valoarea de inventar: 1.119.412,70 lei Bloc de locuințe nr. 5 (B4), P-ța 1 Decembrie 1918, municipiul Aria desfășurată construită = 2.614,32 m2 Total locuințe: 40 Valoarea de inventar: 2.370.016,00 lei Total locuințe județul Maramureș
Număr de locuințe: 188
JUDEȚUL MEHEDINȚI
Bloc de locuințe ANL, Str. Unirii nr. 5A, orașul Strehaia Aria desfășurată construită = 1.240,00 m2Total locuințe: 15 Valoarea de inventar: 1.520.381,00 lei Total locuințe județul Mehedinți
Număr de locuințe: 15
JUDEȚUL MUREȘ
Bloc de locuințe Str. Panseluțelor nr. 601, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.321.911,71 lei MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului Bloc de locuințe Str. Panseluțelor nr. 602, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.321.911,71 lei Bloc de locuințe Str. Panseluțelor nr. 603, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.321.911,71 lei Bloc de locuințe Str. Panseluțelor nr. 604, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.321.911,71 lei Bloc de locuințe Str. Panseluțelor nr. 605, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.321.911,71 lei Bloc de locuințe Str. Panseluțelor nr. 606, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.321.911,71 lei Bloc de locuințe Str. Rozelor nr. 401, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.324.179,37 lei Bloc de locuințe str. Rozelor nr. 402, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.324.179,37 lei Bloc de locuințe Str. Rozelor nr. 403, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.324.179,37 lei Bloc de locuințe Str. Rozelor nr. 404, municipiul Sighișoara Aria desfășurată construită = 1.369,44 m2Total locuințe: 14 Valoarea de inventar: 1.324.179,37 lei Bloc de locuințe Str. Zăvoiului nr. 11, orașul Luduș Aria desfășurată construită = 2.393,70 m2Total locuințe: 34 Valoarea de inventar: 3.291.480,18 lei Bloc de locuințe nr. 1, cartier Mihai Eminescu, str. M. Eminescu, Aria desfășurată construită = 2.026,00 m2 Total locuințe: 24 Valoarea de inventar: 2.251.924,265 lei Bloc de locuințe nr. 2, cartier Mihai Eminescu, str. M. Eminescu, Aria desfășurată construită = 2.026,00 m2 Total locuințe: 24 Valoarea de inventar: 2.251.924,265 lei Total locuințe județul Mureș
Număr de locuințe: 222
JUDEȚUL NEAMȚ
Bloc de locuințe, str. Piatra Corbului nr. 13 bis, orașul Bicaz Aria desfășurată construită = 2.212,00 m2Total locuințe: 19 Valoarea de inventar: 1.956.164,79 lei Total locuințe județul Neamț
Număr de locuințe: 19
JUDEȚUL OLT
Bloc de locuințe Str. Florilor nr. 15, orașul Piatra Olt Aria desfășurată construită = 4.357,05 m2Total locuințe: 60 Valoarea de inventar = 3.057.126,08 lei Bloc de locuințe Str. Florilor nr. 17, orașul Piatra Olt Aria desfășurată construită = 5.411,16 m2Total locuințe: 60 Valoarea de inventar = 4.844.555,59 lei Bloc de locuințe 60 Tineret, Bd. Muncii nr. 21B, sc. A, B, orașul Aria desfășurată construită = 3.621,28 m2 Total locuințe: 40 Valoarea de inventar = 3.421.351,56 lei Total locuințe județul Olt
Număr de locuințe: 160
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Denumirea construcției, adresa imobilului Caracteristicile tehnice ale construcțiilor/imobilului JUDEȚUL PRAHOVA
Bloc de locuințe Str. Urlătorii nr. 3, orașul Bușteni Aria desfășurată construită = 1.270,69 m2Total locuințe: 9 Valoarea de inventar = 786.140,00 lei Bloc de locuințe AC 1 bd. Nicolae Iorga nr. 83A, orașul Vălenii de Aria desfășurată construită = 990,50 m2 Total locuințe: 14 Valoarea de inventar = 986.141,80 lei Bloc de locuințe AC 2 bd. Nicolae Iorga nr. 83A, orașul Vălenii de Aria desfășurată construită = 1.092,50 m2 Total locuințe: 14 Valoarea de inventar = 1.087.693,90 lei Total locuințe județul Prahova
Număr de locuințe: 37
JUDEȚUL TELEORMAN
Bloc de locuințe C2 ANL (tronson 1+2+3), Str. Republicii, Aria desfășurată construită = 3.120,00 m2 Total locuințe: 28 Valoarea de investiție = 2.322.428,00 lei Total locuințe județul Teleorman
Număr de locuințe: 28
JUDEȚUL TIMIȘ
Bloc de locuințe Str. Caransebeșului nr. 2C, municipiul Lugoj Aria desfășurată construită = 2.324,00 m2Total locuințe: 38 Valoarea de investiție = 2.174.956,84 lei Total locuințe județul Timiș
Număr de locuințe: 38
JUDEȚUL VASLUI
Bloc de locuințe G2 str. V.I. Popa nr. 9E, municipiul Bârlad Aria desfășurată construită = 3.100,55 m2Total locuințe: 40 Valoarea de inventar: 2.438.160,00 lei Bloc de locuințe B2 str. Trestiana nr. 5, municipiul Bârlad Aria desfășurată construită = 3.451,80 m2Total locuințe: 34 Valoarea de inventar: 1.543.080,00 lei Bloc de locuințe B3 str. Trestiana nr. 6, municipiul Bârlad Aria desfășurată construită = 4.230,84 m2Total locuințe: 46 Valoarea de inventar: 2.114.430,00 lei Bloc de locuințe ANL Str. Lirei nr. 35, municipiul Bârlad Aria desfășurată construită = 2.537,40 m2Total locuințe: 40 Valoarea de inventar: 3.222.760,00 lei Bloc de locuințe I 2, Tr. B+C, str. Traian nr. 283, municipiul Vaslui Aria desfășurată construită = 2.525,72 m2Total locuințe: 36 Valoarea de inventar: 2.019.740,25 lei Bloc de locuințe C 2, Tr. B, str. Traian nr. 287, municipiul Vaslui Aria desfășurată construită = 4.066,56 m2Total locuințe: 35 Valoarea de inventar: 2.309.017,86 lei Total locuințe județul Vaslui
Număr de locuințe: 231
JUDEȚUL VÂLCEA
Bloc L 4, Str. Melodiilor nr. 6, municipiul Drăgășani Aria desfășurată construită = 4.019,53 m2Total locuințe: 40 Valoarea de inventar = 2.168.893,44 lei Total locuințe județul Vâlcea
Număr de locuințe: 40
TOTAL GENERAL LOCUINȚE
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 GUVERNUL ROMÂNIEI
H O T Ă R Â R E
privind încadrarea în categoria funcțională a drumurilor comunale a unor sectoare
de drumuri județene, precum și modificarea lungimii și a traseului unor drumuri județene,
situate în județul Brașov
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 12 și 13 din Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. — Se aprobă încadrarea în categoria funcțională a Art. 4. — Anexele nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului drumurilor comunale a unor sectoare de drumuri județene, nr. 540/2000 privind aprobarea încadrării în categorii funcționale situate în județul Brașov, conform anexei nr. 1.
a drumurilor publice și a drumurilor de utilitate privată deschise Art. 2. — Se aprobă modificarea lungimii și a traseului unor circulației publice, publicată în Monitorul Oficial al României, drumuri județene, situate în județul Brașov, conform anexei nr. 2.
Partea I, nr. 338 și 338 bis din 20 iulie 2000, cu modificările și Art. 3. — Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta completările ulterioare, se modifică și se completează în mod Viceprim-ministru, ministrul administrației și internelor, Ministrul transporturilor și infrastructurii, Radu Mircea Berceanu
București, 23 septembrie 2009.
Nr. 1.063.
D A T E L E D E I D E N T I F I C A R E
a unor sectoare de drumuri județene, situate în județul Brașov, care se încadrează în categoria funcțională
a drumurilor comunale
Dălchiu — Vama Buzăului — Acriș — D A T E L E D E I D E N T I F I C A R E
a unor drumuri județene, situate în județul Brașov, care își modifică lungimea și traseul
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 A C T E A L E O R G A N E L O R D E S P E C I A L I T A T E
A L E A D M I N I S T R A Ț I E I P U B L I C E C E N T R A L E
MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI LOCUINȚEI privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibile efectuate pentru implementarea Proiectului
de asistență tehnică finanțat în cadrul Programului operațional „Sud-Estul Europei”
Având în vedere prevederile art. 7 și 13 din Regulamentul (CE) nr. 1.080/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 5 iulie 2006 privind Fondul European de Dezvoltare Regională și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.783/1999, prevederileart. 48—53 din Regulamentul (CE) nr. 1.828/2006 al Comisiei din 8 decembrie 2006 de stabilire a normelor de punere în aplicarea Regulamentului nr. 1.083/2006 al Consiliului de stabilire a anumitor dispoziții generale privind Fondul European de DezvoltareRegională, Fondul Social European și Fondul de coeziune și a Regulamentului (CE) nr. 1.080/2006 al Parlamentului European șial Consiliului pentru Fondul European de Dezvoltare Regională și prevederile art. 45, 46 și 56 din Regulamentul (CE) nr. 1.083/2006al Consiliului din 11 iulie 2006 de stabilire a anumitor dispoziții generale privind Fondul European de Dezvoltare Regională, FondulSocial European și Fondul de coeziune și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.260/1999, având în vedere prevederile art. 11 alin. (1) lit. g) din Hotărârea Guvernului nr. 33/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Locuinței, cu modificările ulterioare, în temeiul art. 12 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 33/2009, cu modificările ulterioare, ministrul dezvoltării regionale și locuinței emite următorul ordin:
Art. 1. — (1) Prin prezentul ordin se aprobă categoriile de d) să fie prevăzute în Manualul de asistență tehnică al cheltuieli eligibile efectuate pentru implementarea Proiectului de Programului și în Proiectul de asistență tehnică; asistență tehnică finanțat în cadrul Programului operațional e) să fie plătite, certificate și declarate de către beneficiar în „Sud-Estul Europei”, denumit în continuare Programul, pentru perioada de implementare a proiectului, începând cu 1 ianuarie (2) Beneficiarii români ai axei de Asistență tehnică în cadrul Art. 5. — (1) Sunt considerate eligibile cheltuielile de Programului sunt: Punctul național de contact din România și personal dacă sunt legate direct de activitățile transnaționale, persoanele din cadrul Autorității naționale care sunt membri în așa cum sunt descrise în Proiectul de asistență tehnică și în cadrul Comitetului de monitorizare al Programului, precum și (2) Sunt considerate eligibile cheltuielile de personal, inclusiv invitații membrilor români în Comitetul de monitorizare.
contribuțiile salariale suportate de către angajator, ale Art. 2. — (1) Pentru toate tipurile de cheltuieli considerate personalului de execuție încadrat cu contract individual de eligibile în cadrul Proiectului de asistență tehnică aprobat, muncă sau act administrativ de numire în funcția publică, pe conform Manualului de asistență tehnică aprobat la nivelul durată determinată sau nedeterminată, cu normă parțială sau Programului, se respectă reglementările prevăzute în legislația întreagă de lucru, având atribuții specifice în procesul de națională în vigoare, pentru fiecare activitate în parte.
gestionare și implementare a Programului, și prevăzute în (2) Pentru cheltuielile privind achizițiile publice se va respecta Proiectul de asistență tehnică aprobat, și în conformitate cu legislația națională în vigoare.
prevederile legislației naționale în vigoare.
Art. 3. — (1) Sunt considerate eligibile numai acele cheltuieli (3) Cheltuielile de personal se decontează conform care sunt însoțite de facturi, în conformitate cu prevederile contractului de muncă/actului adițional la contractul de legislației naționale, sau de alte documente contabile cu valoare muncă/actului administrativ de numire în funcția publică, pe probantă, echivalente facturilor, pe baza cărora cheltuielile să baza foilor de prezență, proporțional cu atribuțiile specifice fie înregistrate în contabilitatea beneficiarului, certificate și gestionării Programului, așa cum sunt prevăzute în Proiectul de asistență tehnică și înglobate în fișa postului.
(2) În vederea certificării conformității cu originalul, (4) Orele suplimentare sunt considerate eligibile dacă sunt beneficiarul Proiectului de asistență tehnică va prezenta respectate prevederile legislației naționale în vigoare.
controlorului de prim nivel copiile documentelor justificative (5) Timpul de muncă alocat implementării activităților ștampilate „conform cu originalul”, precum și toate documentele cuprinse în Proiectul de asistență tehnică nu poate depăși originale, păstrate, după caz, în cadrul direcțiilor care au atribuții durata normală de lucru, conform prevederilor legislației în îndeplinirea formalităților privind implementarea activităților.
Art. 4. — Pentru a fi eligibile, cheltuielile trebuie: Art. 6. — (1) Sunt considerate eligibile cheltuielile pentru a) să fie efectuate în perioada 1 ianuarie 2007 — transportul internațional, transportul național, transportul local, cazare și diurnă/indemnizație zilnică de delegare, în conformitate cu bareme stabilite prin legislația națională și b) să fie suportate și plătite de beneficiarii de asistență comunitară pentru personalul Punctului național de contact din tehnică și verificabile în baza facturilor originale sau a altor România și persoanele din cadrul Autorității naționale care sunt documente justificative cu valoare echivalentă; membri în cadrul Comitetului de monitorizare al Programului și c) să fie în legătură directă cu Proiectul de asistență tehnică invitații acestora, care efectuează deplasări pentru participarea aprobat, necesare în vederea dezvoltării și implementării la întâlniri, seminarii, conferințe ce au loc conform specificațiilor activităților cuprinse în Proiectul de asistență tehnică; Proiectului de asistență tehnică.
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 (2) Cheltuielile de transport, cazare și diurnă ale experților (2) Pentru a fi considerate eligibile cheltuielile generale de externi vor fi încadrate în linia bugetară „expertiză externă și regie nu trebuie să depășească limita de maximum 10% din valoarea totală eligibilă a cheltuielilor de personal de la nivelul (3) Cheltuielile prevăzute la alin. (1) nu trebuie să mai fie proiectului și să nu fi fost incluse și în alte linii bugetare ale (4) Pentru asigurarea transportului și cazării trebuie să se (3) Cheltuielile generale de regie menționate la alin. (1) se aleagă varianta cea mai avantajoasă din punct de vedere vor calcula numai pentru personalul direct implicat în proiect, economic, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
indiferent de posibilitatea legală de a declara cheltuielile cu Art. 7. — (1) Sunt considerate eligibile cheltuielile pentru salariile acestuia ca fiind eligibile.
expertiză externă și servicii, dacă se întrunesc următoarele (4) Aceste cheltuieli vor fi plătite în baza contractelor și facturilor emise de către furnizori. Selecția acestora se va face a) să fie prevăzute și justificate în Proiectul de asistență conform legislației naționale în vigoare.
tehnică aprobat și absolut necesare implementării proiectului; Art. 10. — Taxa pe valoarea adăugată este considerată b) să existe un contract sau acord, în conformitate cu eligibilă dacă sunt îndeplinite simultan următoarele condiții: legislația națională în vigoare, însoțit de documente pe baza a) nu este recuperabilă prin orice alte mijloace prevăzute de c) plata solicitată de expertul extern este rezonabilă și în b) este aferentă unor cheltuieli considerate eligibile.
concordanță cu nivelul de experiență și expertiză.
Art. 11. — Sunt considerate eligibile cheltuielile financiare (2) Categoriile de cheltuieli eligibile în cadrul capitolului care privesc: taxele și comisioanele bancare ocazionate de bugetar expertiză externă și servicii sunt următoarele: deschiderea și administrarea conturilor necesare pe perioada a) costuri pentru experți externi sau lectori implicați în întâlniri implementării proiectelor, taxele notariale dacă sunt direct legate tehnice, seminarii, sesiuni de informare și de instruire, de proiect și necesare pentru implementarea acestuia.
Art. 12. — Nu sunt considerate eligibile: b) costuri legate de organizarea externă de evenimente a) orice cheltuială plătită în afara perioadei de eligibilitate a (dacă organizarea evenimentului este subcontractată unui b) cheltuieli deja finanțate din alte surse nerambursabile c) costuri de promovare: realizarea de broșuri, fluturași, comunitare, internaționale sau naționale; comunicate de presă, publicarea de articole în ziare, newslettere, c) dobânzile debitoare potrivit art. 7 din Regulamentul (CE) designul și găzduirea paginii de internet la nivel național, alte nr. 1.080/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din publicații legate de Proiectul de asistență tehnică; 5 iulie 2006 privind Fondul European de Dezvoltare Regională d) costuri cu servicii de catering care să fie justificate pe baza și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.783/1999; listei de participanți la eveniment, închirierea sălilor pentru d) achiziționarea de teren și alte proprietăți imobiliare evenimente și a echipamentelor necesare derulării conform art. 7 din Regulamentul (CE) nr. 1.080/2006; evenimentului, tipărirea materialelor pentru eveniment; e) taxa pe valoarea adăugată recuperabilă; e) costuri pentru consultanță și expertiză tehnică, f) alte taxe și obligații care sunt recuperabile; economico-financiară, contabilă, fiscală, juridică, în domeniul g) amenzi, penalități financiare, cheltuieli de judecată necesar gestionării și implementării Programului.
prevăzute de art. 49 din Regulamentul (CE) nr. 1.828/2006 al Art. 8. — (1) Sunt considerate eligibile cheltuielile privind Comisiei din 8 decembrie 2006 de stabilire a normelor de punere achiziționarea echipamentelor numai cu respectarea următoarelorcondiții: în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.083/2006 al Consiliului a) să fie noi și să nu fie depășite din punct de vedere tehnic de stabilire a anumitor dispoziții generale privind Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European și b) să fie absolut necesare și folosite exclusiv pentru Fondul de coeziune și a Regulamentului (CE) nr. 1.080/2006 al Parlamentului European și al Consiliului privind Fondul c) să fie menționate în Proiectul de asistență tehnică aprobat; d) prețul total de achiziție este eligibil numai în cazul în care h) subcontractarea care crește costul unei operațiuni fără a ciclul economic de viață și perioada de depreciere sunt mai mici aduce o valoare adăugată proporțională; i) contracte pentru care plata este definită ca procent din (2) Tipurile de echipamente care pot fi achiziționate sunt: costul total al operațiunii, cu excepția cazului în care o videoproiector, ecran de proiecție, computer tip laptop, asemenea plată este justificată de către beneficiarul final prin imprimantă portabilă, reportofon digital, aparat foto, cameră valoarea reală a serviciului sau lucrării prestate; j) cheltuielile cu dobânzi și depășiri de credite; Art. 9. — (1) Sunt considerate eligibile cheltuielile de regie k) pierderi și comisioane de schimb valutar; care privesc consumabile și birotică, servicii poștale și de l) costul achiziționării de echipamente care nu au legătură cu curierat, precum și alte cheltuieli absolut necesare pentru implementarea proiectului. Cheltuielile de regie se efectuează m) contribuția în natură reprezentând costuri de personal.
numai în baza documentelor justificative prevăzute de legislația Art. 13. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al în vigoare și calculul cheltuielilor se revizuiește periodic.
Ministrul dezvoltării regionale și locuinței, Vasile Blaga
București, 16 septembrie 2009.
Nr. 724.
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI LOCUINȚEI pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice
și locuințelor nr. 261/2008 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru dezvoltarea regională
prin sprijinirea investițiilor în turism din cadrul Programului operațional regional 2007—2013
Având în vedere prevederile art. 3 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 117/2006 privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 137/2007, în temeiul art. 12 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 33/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Locuinței, cu modificările ulterioare, ministrul dezvoltării regionale și locuinței emite următorul ordin:
Art. I. — Anexa la Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor
6. La articolul 10, după alineatul 2 se introduce un nou
publice și locuințelor nr. 261/2008 privind aprobarea Schemei alineat, alineatul 3, cu următorul cuprins:
de ajutor de stat pentru dezvoltarea regională prin sprijinirea „Pentru aplicarea dispozițiilor prevăzute în art. 93 alin. (1) investițiilor în turism din cadrul Programului operațional regional lit. d) din Regulamentul (CE, Euratom) nr. 1.605/2002 al 2007—2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Consiliului din 25 iunie 2002, solicitantul nu se încadrează, din nr. 207 din 18 martie 2008, se modifică și se completează după punct de vedere al obligațiilor de plată restante la bugetele publice, în una dintre situațiile de mai jos: 1. La articolul 4 alineatul (4) se modifică și va avea
următorul cuprins:
a) obligațiile de plată nete depășesc 1/12 din totalul „(4) Ținând cont și de evoluțiile globale ale pieței turistice, obligațiilor datorate în ultimele 12 luni, în cazul certificatului de este absolut necesară creșterea standardelor de calitate a atestare fiscală emis de Agenția Națională de Administrare structurilor de agrement turistic, care furnizează facilitățile de b) obligațiile de plată depășesc 1/6 din totalul obligațiilor 2. La articolul 5, litera a) se modifică și va avea următorul
datorate în ultimul semestru, în cazul certificatului de atestare cuprins:
fiscală emis de autoritățile administrației publice locale.” „a) valorificarea resurselor naturale în scop turistic;”.
7. La articolul 12, punctele 2 și 5 se modifică și vor avea
3. La articolul 10 alineatul 2, literele c) și j) se abrogă.
următorul cuprins:
4. La articolul 10 alineatul 2, literele f) și k) se modifică și
„2. proiectul se implementează în localități din mediul urban, vor avea următorul cuprins:
în stațiuni turistice balneare, climatice și balneoclimatice „f) Solicitantul sau oricare dintre parteneri dovedește calitatea de proprietar al clădirii și al terenului sau faptul că are în (localizate atât în mediul rural, cât și în mediul urban), iar în concesiune clădirea și terenul care fac obiectul proiectului, pe o localități din mediul rural numai pentru proiecte cu valori mai perioadă de 5 ani de la încheierea operațiunii sau de 3 ani în cazul IMM-urilor, în conformitate cu prevederile art. 57 paragraful 1 din Regulamentul Consiliului nr. 1.083/2006 care 5. durata de implementare a proiectului nu depășește data stabilește reglementările generale privind Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European și Fondul de 8. La articolul 12, punctele 4 și 6 se abrogă.
Coeziune; în cazul unităților administrativ-teritoriale, autorități 9. Articolul 15 se modifică și va avea următorul cuprins:
ale administrației publice locale, acestea au calitatea de „Art. 15. — Activitățile eligibile pentru această schemă se proprietar sau de administrator al clădirii și al terenului ori au în încadrează în următoarele două mari tipuri de activități: concesiune clădirea și terenul care fac obiectul proiectului pe o a) crearea/modernizarea/extinderea infrastructurii turistice de perioadă de 5 ani de la încheierea operațiunii, în conformitate cuprevederile art. 57 paragraful 1 din Regulamentul Consiliului nr. 1.083/2006 care stabilește reglementările generale privind b) crearea/modernizarea/extinderea infrastructurii necesare Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social valorificării resurselor naturale cu potențial turistic și a utilităților 10. După articolul 15 se introduce un nou articol,
k) Solicitantul îndeplinește și alte condiții specificate în Ghidul articolul 151, cu următorul cuprins:
solicitantului, care nu aduc atingere prevederilor în materie de „Art. 151. — Nu sunt eligibile pentru finanțare proiecte care includ activități efectuate asupra structurilor de primire turistice 5. La articolul 10 alineatul 2, după litera k) se introduc
cu funcțiuni de cazare și funcțiuni de alimentație.” două noi litere, literele l) și m), cu următorul cuprins:
11. Articolul 18 se modifică și va avea următorul cuprins:
„l) Solicitantul îndeplinește condițiile stipulate în Regulament.
m) Indiferent de forma juridică de organizare, solicitanții „Art. 18. — Valoarea maximă estimată a ajutorului de stat trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate stabilite prin care va fi acordat în cadrul prezentei scheme, pe întreaga durată art. 93 și 94 și din Regulamentul (CE, Euratom) nr. 1.605/2002 de aplicare a acesteia, este de 252,97 milioane euro, din care al Consiliului din 25 iunie 2002 privind regulamentul financiar 231,01 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare aplicabil bugetului general al Comunităților Europene.” Regională (FEDR) și 21,96 milioane euro de la bugetul de stat.
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Repartizarea anuală, orientativă, a sumelor alocate se 12. Articolul 25 se modifică și va avea următorul cuprins:
„Art. 25. — Pentru a beneficia de ajutorul de stat prevăzut de această schemă, solicitanții depun la sediul organismului intermediar din cadrul Agenției pentru dezvoltare regională din regiunea în care se va implementa proiectul o cerere de finanțare, împreună cu documentele stabilite în Ghidul solicitantului, în vederea parcurgerii etapelor procesului deevaluare și selecție, după cum urmează: a) verificarea conformității administrative și a eligibilității; b) evaluarea tehnică și financiară.”
Art. II. — Cu data intrării în vigoare a prezentului ordin se
acordă prefinanțare în procent de maximum 35% din valoareatotală a finanțării ce poate fi acordată beneficiarului conform contractului, până la data de 31 decembrie 2010, numai pentrucontractele de finanțare încheiate după intrarea în vigoare a Art. III. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al
21,96”
României, Partea I, și intră în vigoare în termen de 15 zilelucrătoare de la data publicării.
Ministrul dezvoltării regionale și locuinței, Vasile Blaga
București, 23 septembrie 2009.
Nr. 750.
MINISTRUL TRANSPORTURILOR ȘI INFRASTRUCTURII pentru modificarea anexelor la Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor și locuinței
nr. 287/2003 privind autorizarea agenților economici care desfășoară activități de transport naval
Având în vedere Memorandumul inițiat de către Ministerul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Comerț, Turism și Profesii Liberale, cu tema „Măsuri prioritare ce vor fi implementate până la sfârșitul anului 2008 în vederea realizării Planului de acțiunisuplimentare pentru implementarea Planului național de reforme în perioada 2008—2009”, în temeiul prevederilor art. 4 alin. (1) și (2) și ale art. 19 alin (2) din Ordonanța Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor și a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparținând domeniului public, precum și desfășurareaactivităților de transport naval în porturi și pe căi navigabile interioare, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precumși ale art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 76/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor șiInfrastructurii, cu modificările și completările ulterioare, ministrul transporturilor și infrastructurii emite următorul ordin:
Art. I. — Anexele la Ordinul ministrului lucrărilor publice,
porturi și pe căi navigabile, cuprinse în anexa nr. 1 la ordin”,
transporturilor și locuinței nr. 287/2003 privind autorizarea articolul 3 se abrogă.
agenților economici care desfășoară activități de transport naval, 3. La anexa nr. 3 „Norme metodologice de autorizare a
publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 287 din24 aprilie 2003, cu modificările și completările ulterioare, se agenților economici care desfășoară activități de transport
naval în porturi și pe căi navigabile”, capitolul IV se abrogă.
1. Anexa nr. 1 se modifică și se înlocuiește cu anexa care
Art. II. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al
face parte integrantă din prezentul ordin.
2. La anexa nr. 2 „Criteriile de autorizare a agenților
României, Partea I, și intră în vigoare în termen de 60 de zile de economici care desfășoară activități de transport naval în
Ministrul transporturilor și infrastructurii, Radu Mircea Berceanu
București, 18 august 2009.
Nr. 866.
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 (Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 287/2003) activităților de transport naval, precum și a activităților conexe și activităților auxiliare acestora,
care pot fi executate în porturi și pe căi navigabile numai de agenți economici autorizați
Simbolul din Clasificarea activităților din a) Activități de transport de mărfuri și/sau de persoane cu nave
transporturi publice fluviale de mărfuri și/sau de persoane, transporturi fluviale în folos propriu de mărfuri și/sau persoane b) Activități conexe activităților de transport naval
2. Activități în legătură cu operarea navelor
curățarea hambarelor și magaziilor navelor curățarea și degazarea tancurilor navelor c) Activități auxiliare activităților de transport naval
2. Alte activități
asistența, salvarea și ranfluarea navelor reparații la nave în afara șantierelor navale 1. Transporturile publice fluviale de mărfuri și/sau de persoane sunt efectuate numai de persoane juridice.
2. Activitatea de agenturare a navelor se efectuează numai de operatori economici specializați ce își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
CASA NAȚIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE privind modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății
și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 417/431/2009 pentru aprobarea
Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate în anul 2009
Văzând Referatul de aprobare nr. I.B. 8.454/2009 al Direcției generale de sănătate publică, asistență medicală și programe din cadrul Ministerului Sănătății și nr. I.P. 4.462/2009 al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, având în vedere:— titlul II din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare;— Hotărârea Guvernului nr. 367/2009 pentru aprobarea programelor naționale de sănătate în anul 2009, cu modificările — Ordonanța Guvernului nr. 19/2009 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2009,în temeiul prevederilor art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.718/2008 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 ulterioare, precum și ale art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernuluinr. 972/2006, cu modificările și completările ulterioare, ministrul sănătății și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate emit următorul ordin:
Art. I. — Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei
„k) analizează modul de derulare a programului național de Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 417/431/2009 pentru sănătate cu scop curativ finanțat din bugetul Fondului național aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor unic de asigurări sociale de sănătate, pe baza indicatorilor naționale de sănătate în anul 2009, publicat în Monitorul Oficial specifici, datelor și analizelor trimestriale transmise de Casa al României, Partea I, nr. 211 și 211 bis din 1 aprilie 2009, cu Națională de Asigurări de Sănătate, în primele 20 de zile ale lunii modificările și completările ulterioare, se modifică și se 4. În anexa nr. 1 secțiunea A, la articolul 21, litera b) se
1. În anexa nr. 1 secțiunea A, la articolul 1 punctul I
modifică și va avea următorul cuprins:
„Programele naționale privind bolile transmisibile”
„b) transmit Direcției generale de sănătate publică, asistență subpunctul 2 „Programul național de boli transmisibile
medicală și programe, în primele 20 de zile calendaristice ale (infecție HIV/SIDA, tuberculoză, infecții cu transmitere
lunii curente pentru luna precedentă, respectiv în primele 20 de sexuală și alte boli transmisibile prioritare)”, după
zile calendaristice după încheierea trimestrului pentru care se subpunctul 2.4 se introduce un nou subpunct,
face raportarea, indicatorii prevăzuți în cadrul programelor subpunctul 2.5, cu următorul cuprins:
naționale de sănătate, centralizați în conformitate cu prevederile „2.5. Subprogramul național de intervenție în pandemia de 5. În anexa nr. 1 secțiunea A, la articolul 22, litera l) se
2. În anexa nr. 1 secțiunea A, articolul 16 se modifică și
modifică și va avea următorul cuprins:
va avea următorul cuprins:
„l) să transmită lunar Direcției generale buget și credite „Art. 16. — (1) Pentru realizarea unor obiective și activități externe, în primele 20 de zile calendaristice ale lunii curente cuprinse în programele naționale de sănătate, Ministerul pentru luna precedentă, execuția bugetară a bugetului aprobat Sănătății încheie contracte de servicii pentru depozitarea, pentru programele naționale de sănătate derulate;”.
conservarea și eliberarea produselor achiziționate prin licitații la 6. În anexa nr. 1 secțiunea B, la articolul 4, litera b) se
nivel național, a produselor primite ca donație/sponsorizare, modifică și va avea următorul cuprins:
precum și a produselor necesare profilaxiei și tratamentului „b) asigurarea serviciilor de supleere renală, inclusiv infecției umane cu noul virus gripal A/H1/N1, prin negociere cu medicamente și materiale sanitare specifice, investigații Compania Națională «Unifarm» — S.A., cu respectarea medicale paraclinice specifice, transportul nemedicalizat al obiectului de activitate al acesteia prevăzut în statutul aprobat pacienților hemodializați de la și la domiciliul pacienților și prin Hotărârea Guvernului nr. 892/1998 privind înființarea transportul lunar al medicamentelor și materialelor sanitare Companiei Naționale «UNIFARM» — S.A.
specifice dializei peritoneale la domiciliul pacienților.” (2) Pentru asigurarea stocurilor de vaccin pandemic 7. În anexa nr. 1 secțiunea B, articolul 6 se modifică și
necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor în masă determinate va avea următorul cuprins:
de pandemia de gripă, Ministerul Sănătății încheie contract de „Art. 6. — Sumele aferente programelor naționale de prestări servicii cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare sănătate pentru care achiziția medicamentelor și/sau pentru Microbiologie «Cantacuzino» pentru finanțarea materialelor sanitare nu se realizează prin licitație publică cheltuielilor ocazionate de producerea vaccinului pandemic.
deschisă organizată la nivel național, precum și sumele aferente (3) Pentru realizarea unor obiective și activități cuprinse în programelor naționale de sănătate pentru care achiziția programele naționale de sănătate, unitățile sanitare cu paturi medicamentelor și/sau materialelor sanitare se realizează prin transferate către autoritățile administrației publice locale încheie licitație publică deschisă organizată la nivel național până la contracte de prestări servicii cu direcțiile de sănătate publică, finalizarea procedurii de achiziție publică deschisă se alocă utilizând sume din bugetul Ministerului Sănătății alocate acestor unităților sanitare în baza contractelor încheiate, distinct, între instituții publice pentru cheltuieli materiale — bunuri și servicii; casele de asigurări de sănătate și unitățile sanitare prin care se modelul contractului de prestări servicii se va aproba prin ordin derulează programele, precum și între Casa Națională de Asigurări de Sănătate și furnizorii de servicii medicale de dializă, 3. În anexa nr. 1 secțiunea A, la articolul 20 alineatul (1),
respectiv centrele-pilot și/sau alți furnizori privați de astfel de litera k) se modifică și va avea următorul cuprins:
servicii medicale, autorizați și evaluați.” MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 8. În anexa nr. 1 secțiunea B, articolul 14 se modifică și
servicii de medicale de hemodializă și dializă peritoneală, va avea următorul cuprins:
autorizați și evaluați în condițiile legii, se realizează pe baza „Art. 14. — Sumele aferente programelor sunt cuprinse în modelului de contract încheiat de Casa Națională de Asigurări contractele încheiate, distinct, între casele de asigurări de de Sănătate cu centrele-pilot, aprobat prin ordin al președintelui sănătate și unitățile sanitare/farmaciile cu circuit deschis prin Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.” care se derulează programele, între Casa Națională de Asigurări 11. În anexa nr. 1 secțiunea B, articolul 25 se modifică și
de Sănătate și furnizorii de servicii medicale de dializă, respectiv va avea următorul cuprins:
centrele-pilot și/sau alți furnizori privați de servicii medicale de „Art. 25. — Unitățile sanitare prin care se derulează dializă, autorizați de Ministerul Sănătății pentru servicii de programe în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări hemodializă: hemodializă convențională sau hemodiafiltrare de sănătate prezintă acestora, în primele 10 zile lucrătoare ale intermitentă on-line și pentru servicii de dializă peritoneală: lunii următoare, indicatorii specifici programelor realizați în luna continuă sau automată, precum și între casele de asigurări de anterioară și documente justificative cu privire la sumele sănătate și ofertanții desemnați câștigători ai procedurilor de achitate, conform copiei ordinului de plată (cu ștampila achiziție publică organizate la nivel național, în condițiile legii.” trezoreriei) cu care s-a achitat contravaloarea facturii pentru 9. În anexa nr. 1 secțiunea B, articolul 16 se modifică și
medicamente și/sau materiale sanitare specifice aprovizionate va avea următorul cuprins:
pentru luna precedentă, cererea justificativă, însoțită de copia „Art. 16. — Contractele încheiate între Casa Națională de de pe factura emisă de furnizor pentru medicamentele și/sau Asigurări de Sănătate și furnizorii de servicii medicale de dializă, materialele sanitare specifice aprovizionării pentru luna în curs, respectiv centrele-pilot și/sau alți furnizori privați de astfel de precum și prescripțiile medicale în baza cărora s-au eliberat servicii medicale, autorizați și evaluați în condițiile legii, se medicamentele specifice pentru tratamentul în ambulatoriu.” realizează în limita numărului de bolnavi prevăzut în Programul 12. În anexa nr. 1 secțiunea B, la articolul 32, litera f) se
național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență modifică și va avea următorul cuprins:
renală cronică și a fondurilor aprobate cu această destinație prin „f) transmit caselor de asigurări de sănătate raportări lunare, buget pentru anul 2009. În situația în care o unitate sanitară este trimestriale (cumulat de la începutul anului) și anuale, în primele inclusă în program pe parcursul derulării acestuia, contractul cu 10 zile lucrătoare ale lunii următoare încheierii perioadei pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate se poate încheia care se face raportarea, cuprinzând indicatorii fizici și de numai prin preluarea bolnavilor existenți în program de la alte eficiență, precum și valoarea medicamentelor și a materialelor sanitare consumate pentru tratamentul bolnavilor, valoarea 10. În anexa nr. 1 secțiunea B, articolul 24 se modifică și
serviciilor de supleere renală, corespunzătoare programelor va avea următorul cuprins:
finanțate din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale „Art. 24. — Decontarea serviciilor de hemodializă convențională, hemodiafiltrare intermitentă on-line, dializă 13. În anexa nr. 1 secțiunea B, la articolul 33, litera c) se
peritoneală continuă și dializă peritoneală automată în sistem modifică și va avea următorul cuprins:
ambulatoriu, furnizate de unitățile sanitare care derulează „c) raportează Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Programul național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență renală cronică, cuprinse în anexa nr. 2 lit. B pct. 10, lunar, trimestrial (cumulat de la începutul anului) și anual, în se realizează în conformitate cu prevederile Ordinului primele 15 zile lucrătoare ale lunii următoare perioadei pentru președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care se face raportarea, sumele alocate de acestea pentru nr. 560/2009 pentru aprobarea Normelor privind condițiile și fiecare program de sănătate, sumele utilizate de unitățile modalitatea de decontare a serviciilor de hemodializă și dializă sanitare și farmaciile cu circuit deschis care derulează peritoneală în sistem ambulatoriu, contractate de Casa programe, precum și indicatorii fizici și de eficiență realizați, Națională de Asigurări de Sănătate cu furnizorii din sectorul conform machetelor prevăzute la art. 9;”.
privat, câștigători ai licitației naționale pentru centrele-pilot și alți 14. În anexa nr. 1 secțiunea B, la articolul 34, litera e) se
furnizori privați de servicii medicale de hemodializă și dializă modifică și va avea următorul cuprins:
peritoneală, autorizați și evaluați în condițiile legii, la un tarif de „e) transmite trimestrial, în primele 20 de zile lucrătoare ale 472 lei pentru ședința de hemodializă convențională, la un lunii următoare încheierii trimestrului, Direcției generale de tarif/ședință de hemodiafiltrare intermitentă on-line de 536 lei, la sănătate publică, asistență medicală și programe din cadrul tariful de 50.800 lei/an pentru un bolnav cu dializă peritoneală Ministerului Sănătății indicatorii fizici și de eficiență realizați continuă și la tariful de 63.500 lei/an pentru un bolnav cu dializă pentru fiecare program de sănătate de evaluare, profilactic și cu peritoneală automată. Contractarea cu furnizorii privați de MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 15. În anexa nr. 2, la litera A „Programe naționale de sănătate de evaluare, profilactice și cu scop curativ finanțate
din bugetul Ministerului Sănătății”, tabelul se modifică și va avea următorul cuprins:
I. PROGRAMELE NAȚIONALE PRIVIND BOLILE TRANSMISIBILE, din care: Credite de angajament II. PROGRAMELE NAȚIONALE PRIVIND BOLILE NETRANSMISIBILE, din care: Credite de angajament III. PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEPISTARE PRECOCE ACTIVĂ A AFECȚIUNILORONCOLOGICE, din care: Credite de angajament IV. PROGRAMUL NAȚIONAL DE PROMOVARE A SĂNĂTĂȚII ȘI EDUCAȚIE PENTRUSĂNĂTATE, din care: Credite de angajament V. PROGRAMUL NAȚIONAL DE SĂNĂTATE A FEMEII ȘI COPILULUI, din care: Credite de angajament VI. PROGRAM NAȚIONAL DE ADMINISTRAȚIE SANITARĂ, din care: Credite de angajament VII. PROGRAMUL NAȚIONAL DE TRATAMENT ÎN STRĂINĂTATE, din care: Credite de angajament VIII. PROGRAMUL PENTRU COMPENSAREA CU 90% A PREȚULUI DE REFERINȚĂ ALMEDICAMENTELOR, din care: Credite de angajament IX. PROGRAMUL NAȚIONAL DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ COMUNITARĂ ȘI ACȚIUNI PENTRUSĂNĂTATE, din care: Credite de angajament X. PROGRAMUL NAȚIONAL PRIVIND EVALUAREA STĂRII DE SĂNĂTATE A POPULAȚIEI ÎNASISTENȚA MEDICALĂ PRIMARĂ, din care: Credite de angajament TOTAL PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE, din care: Credite de angajament 16. În anexa nr. 2 litera A titlul I „Programele naționale
18. În anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 2 „Programul
privind bolile transmisibile” punctul 1 „Programul național
național de boli transmisibile (infecție HIV, tuberculoză,
de imunizare (PNI)”, la litera d), după subpunctul 10 se
infecții cu transmitere sexuală și alte boli transmisibile
introduce un nou subpunct, subpunctul 11, cu următorul
prioritare)”, la subpunctul 2.2 „Subprogramul de
cuprins:
supraveghere și control al infecției HIV”, după subtitlul
„11. pentru desfășurarea campaniilor de vaccinare școlare, „Unități care derulează subprogramul” se introduce un nou
direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București subtitlu, „Natura cheltuielilor”, cu următorul cuprins:
încheie contracte de prestări servicii cu unitățile sau instituțiile „Natura cheltuielilor:
aflate în subordinea autorităților publice locale.” 17. În anexa nr. 2 litera A titlul I, la punctul 1, partea
— teste HIV rapide și ELISA, eprubete, vacuumtainere cu introductivă a literei e) se modifică și va avea următorul
ace, criotuburi, vată, alcool sanitar, mănuși, recipiente pentru cuprins:
colectare seringi și ace folosite, recipiente pentru depozitare — „e) Activități desfășurate de furnizorii de servicii medicale de transport de probe, substanțe dezinfectante, consumabile și la nivelul asistenței medicale primare și maternități, din sistemul dotări cu mică valoare pentru sistemul informațional și informatic, servicii de întreținere și exploatare dotări pentru MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 comunicare-informare, prestări servicii tipografie pentru editare și tipărire de ghiduri și buletine informative, prestări servicii a) Activități derulate la nivelul Ministerului Sănătății: pentru organizare instruiri metodologice și cursuri de scurtă — achiziționarea, depozitarea și distribuirea produselor durată, plata pentru examenele de confirmare în laboratoarele (medicamente antivirale, vaccinuri, seruri) necesare prevenirii de referință (Institutul «Cantacuzino», INBI «Matei Balș»).” îmbolnăvirilor în masă determinate de epidemii și pandemii; 19. În anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 2 subpunctul 2.3
— finanțarea producției de vaccin gripal cu tulpina „Subprogramul de supraveghere și control al tuberculozei”,
pandemică, pe baza unui contract de prestări servicii încheiat la litera d), după subpunctul 6 se introduce un nou
cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru subpunct, subpunctul 7, cu următorul cuprins:
Microbiologie și Imunologie «Cantacuzino»; „7. asigură și distribuie maternităților din sistemul public și — eliberarea medicamentelor antivirale și a vaccinului gripal cu tulpina pandemică se va realiza prin ordin al ministrului privat necesarul de seringi pentru vaccinul BCG ( vaccin de tip sănătății, emis la propunerea Comitetului de coordonare al Ministerului Sănătății fundamentată pe baza necesarului 20. În anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 2, la subpunctul 2.3,
transmis de ISP București și INBI «Matei Balș».
subtitlul „Natura cheltuielilor” se modifică și va avea
b) Activități derulate la nivelul Institutului de Sănătate Publică următorul cuprins:
„Natura cheltuielilor:
— achiziționarea, depozitarea și distribuirea produselor de Capitolul «Bunuri și servicii» și capitolul «Transferuri»: substanțe dezinfectante și măști de protecție pentru personalul — PPD, seringi de unică utilizare cu ac, vată, alcool sanitar, medical și personalul din serviciile publice care are contact mănuși, recipiente pentru colectare seringi folosite.
• medicamente pentru chimioprofilaxie, filme radiologice, — fundamentarea repartițiilor pentru medicamente antivirale, soluție revelator, tipărire formulare tipizate și materiale vaccinuri, dezinfectante și echipamente de protecție personală informative pentru instruiri metodologice, reactivi, dezinfectanți, și transmiterea DGSPAMP din cadrul Ministerului Sănătății în materiale de protecție, combustibil, consumabile, reactivi și vederea elaborării ordinului de distribuire către beneficiarii finali; soluții pentru laboratorul de bacteriologie (pentru examen — coordonarea activităților de vaccinare a persoanelor microscopic, cultura — medii solide și lichide pentru diagnostic eligibile, monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinare precoce și antibiograme pentru medicamente de linia I și a II-a indezirabile (RAPI) și raportarea către Ministerul Sănătății a pentru decelare a cazurilor de chimiorezistență), materiale necesare pentru metode de detecție rapidă a infecției cu c) Activități derulate la nivelul Institutului Național de Mycobacterium tuberculosis (teste de tip IGRA — Quantiferon Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie • cheltuieli derivate din procurarea de materiale necesare — asigurarea diagnosticului microbiologic sau confirmarea diagnosticului etiologic pentru gripa A/H1N1; prevenirii transmiterii infecțiilor (materiale de protecție, — asigurarea producției de vaccin pandemic și livrarea către dezinfectanți, detergenți, măști, mănuși, mică aparatură etc.); Ministerul Sănătății, până la data de 15 decembrie 2009, pe • cheltuieli derivate din folosirea și întreținerea mijloacelor de transport special destinate efectuării activităților în cadrul — respectarea termenelor de îndeplinire și raportarea fazelor programului (transport contact, suspecți, materiale biologice, procesului de producție a vaccinului pandemic către Ministerul medicamente în mediul rural, medici în cadrul programului de Sănătății, cu fundamentarea cheltuielilor aferente fiecărei faze supervizare-combustibili, asigurări auto, revizii tehnice etc.); • cheltuieli rezultate din funcționarea Unității Centrale de d) Activități derulate la nivelul rețelei de boli infecțioase: Coordonare a Programului și din activități de monitorizare a d1) Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș»: derulării programului (cheltuieli de transport, delegații, procurare — coordonarea rețelei de boli infecțioase pentru asigurarea sau editare materiale de educație sanitară); managementului cazurilor suspecte sau confirmate de gripă • cheltuieli rezultate din activități în cadrul programului de IEC (informare, educare, comunicare) — materiale sanitare — solicitarea către Ministerul Sănătății a eliberării de medicamente antivirale, măști de protecție și substanțe • cheltuieli rezultate din activități de formare a personalului, dezinfectante în funcție de necesarul unităților sanitare din dezvoltarea resurselor umane (participare la cursuri de perfecționare, simpozioane, mese rotunde); — administrarea medicamentelor antivirale și raportarea • identificarea prevalenței TB — HIV: testarea HIV a către DGSPAMP din cadrul Ministerului Sănătății și ANM a bolnavilor cu TB (teste HIV pentru bolnavii de TB); reacțiilor adverse asociate cu administrarea acestora.
• cheltuieli de personal aferente personalului încadrat cu d2) Unitățile sanitare cu paturi din rețeaua de boli infecțioase: contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, — asigurarea managementului de caz pentru pacienții suspecți sau confirmați de gripă A/H1N1; determinată sau cu timp parțial de muncă, potrivit legii, pentru — administrarea medicamentelor antivirale și raportarea activități prevăzute în cadrul programului.” către Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș» a 21. În anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 2, după
reacțiilor adverse asociate cu administrarea acestora.
subpunctul 2.4 „Subprogramul de supraveghere și control
e) Activități derulate la nivelul serviciilor/birourilor de al bolilor cu transmitere sexuală” se introduce un nou
epidemiologie din direcțiile de sănătate publică județene și a subpunct, subpunctul 2.5, cu următorul cuprins:
„2.5. Subprogramul național de intervenție în pandemia de — asigurarea preluării și, după caz, a transportului vaccinurilor, medicamentelor antivirale, echipamentelor de Coordonare tehnică: Direcția generală de sănătate publică,
protecție personală și substanțelor dezinfectante de la nivelul depozitului central, depozitarea și distribuția acestor produse Obiective: Asigurarea stocurilor de medicamente, vaccin
pandemic, substanțe dezinfectante și măști de protecție în — organizarea și coordonarea activităților de vaccinare a scopul reducerii impactului pandemiei cu noul subtip A/H1N1 persoanelor eligibile la nivel județean.
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 Indicatori de evaluare:
23. În anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 4 „Programul
a) Indicatori fizici:
național de monitorizare a factorilor determinanți din mediul
— număr doze de vaccin pandemic achiziționate centralizat* — de viață și muncă” litera A „Acțiuni derulate la nivelul
institutelor de sănătate publică București, Cluj, Iași,
— număr cutii de medicamente antivirale achiziționate Timișoara și a centrelor de sănătate publică Târgu Mureș și
Sibiu”, la obiectivul 3, după subpunctul 3.1.9 se introduce
— cantitatea de substanțe dezinfectante achiziționată (litri)** — un nou subpunct, subpunctul 3.1.10, cu următorul cuprins:
„3.1.10. Protejarea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor prin — număr de măști de protecție** — 2.000.000 (FFP2) reducerea consumului de sare — evaluarea concentrației de — număr de măști de protecție** — 40.000.000 (FFP1) b) Indicatori de eficiență:
24. În anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 4 litera B
— cost mediu/doză vaccin pandemic achiziționat centralizat* = „Activități derulate la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică
— cost mediu/cutie medicament antiviral achiziționat județene și a municipiului București”, la obiectivul 2, după
subpunctul 2.5 se introduce un nou subpunct, subpunctul
— cost mediu/litru substanțe dezinfectante achiziționat = 2.6, cu următorul cuprins:
„2.6. Asigurarea participării la instruiri periodice a — cost mediu/mască de protecție achiziționată = 0,48 lei personalului din cadrul direcțiilor de sănătate publică”.
c) Indicatori de rezultate — anual:
25. În anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 4 litera B, la
obiectivul 3, după subpunctul 3.10 se introduc două noi
Unități care derulează programul:
subpuncte, subpunctele 3.11 și 3.12, cu următorul cuprins:
— Ministerul Sănătății — Direcția generală de sănătate „3.11. Cunoașterea stării de nutriție a populației publică, asistență medicală și programe 3.12. Protejarea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor prin — Institutul de Sănătate Publică București reducerea consumului de sare — evaluarea concentrației de — direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului 26. În anexa nr. 2 litera A titlul I punctul 4, după subtitlul
— Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș» „Unități care derulează programul” se introduce un nou
— Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru subtitlu, „Natura cheltuielilor”, cu următorul cuprins:
Microbiologie și Imunologie «Cantacuzino» „Natura cheltuielilor:
— cabinete de medicină de familie, cabinetele medicale din Capitolul «Bunuri și servicii»: furnituri de birou, materiale unitățile de învățământ, maternități pentru curățenie, materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional — tipărire sinteze și rapoarte, ghiduri, multiplicare Natura cheltuielilor:
• capitolul «bunuri și servicii»: medicamente antivirale, vaccin
materiale, diseminare materiale, contracte măsurători, pandemic, seruri, echipamente de protecție personală și achiziționare date meteorologice, achiziționare de date statistice, alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare — service • servicii: plata producției de vaccin gripal cu tulpina echipamente de laborator (apă, radiații, chimie alimentară, pneumologie), reparații aparatură, achiziționare piese, materiale 22. În anexa nr. 2 litera A titlul I, la punctul 3 „Programul
sanitare, reactivi, dezinfectanți, uniforme și echipament — național de supraveghere și control al infecțiilor
halate și echipamente de protecție speciale radiații, deplasări nosocomiale (IN)”, după subtitlul „Unitățile care derulează
interne, materiale de laborator, cărți, publicații și materiale programul” se introduce un nou subtitlu, „Natura
documentare — STAS, documentație specifică, norme, cheltuielilor”, cu următorul cuprins:
consultanță și expertiză, pregătire profesională, studii și „Natura cheltuielilor:
Capitolul «Bunuri și servicii»: plăci Petri, reactivi medii de 27. În anexa nr. 2 litera A titlul II „Programele naționale
cultură, tampoane, eprubete, vacutainere cu ace, criotuburi, privind bolile netransmisibile” punctul 5 „Programul
vată, alcool sanitar, echipamente de unică utilizare pentru național de transplant de organe, țesuturi și celule de
personal (halate, măști, mănuși etc.), recipiente pentru colectare origine umană”, subtitlul „Unități care derulează
deșeuri cu potențial infecțios, precum și deșeuri tăietoare programul” se modifică și va avea următorul cuprins:
înțepătoare, recipiente de transport probe, dezinfectanți și produse de curățenie, consumabile și dotări cu mică valoare • Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Cardiac pentru sistemul informațional și informatic, servicii de întreținere, Târgu Mureș, Laboratorul clinic de imunologie transplant; exploatare dotări pentru comunicare-informare, elaboraremateriale tipărite, ghiduri, prestări servicii, organizare instruiri • Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Secția metodologice și cursuri scurtă durată, prestări servicii tipografie clinică de hematologie și transplant celule stem, Clinica ATI, pentru editare și tipărire ghiduri, materiale informative, deplasări, Secția clinică de ortopedie — traumatologie nr. 1, coordonare plata serviciilor efectuate de către laboratoarele de referință, confirmarea diagnosticului etiologic și antibioticorezistenței • Institutul Clinic Fundeni — Centrul de Chirurgie Urologică și efectuate de către laboratoarele de referință, controlul extern al Transplant Renal, Centrul de Hematologie și Transplant calității, precum și studii care aduc argumente necesare Medular, Clinica ATI, Laboratorul de diagnostic, biologie fundamentării derulării programului.” moleculară, imunologie HLA și virusologie; * Se raportează de MS.
** Se raportează de ISP București.
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 662/5.X.2009 • Spitalul Clinic de Urgență București — Secția de chirurgie — Institutul Clinic Fundeni București; cardiovasculară, Clinica ATI, Secția clinică de chirurgie plastică — — Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Pantelimon» București; — Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar—Arseni» București.” • Serviciul de Ambulanță al Municipiului București — 29. În anexa nr. 2 litera A titlul II punctul 6, la subpunctul 6.4
„Subprogram de utilizare a plaselor sintetice în chirurgia
• Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar—Arseni» București, parietală abdominală deschisă și laparoscopică”, subtitlul
Secția ATI, Secția clinică de chirurgie plastică — microchirurgie „Unitățile care derulează subprogramul” se modifică și va
avea următorul cuprins:
• Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Grigore „Unități care derulează subprogramul: Alexandrescu» București, Secția clinică de chirurgie plastică — — Spitalul Clinic de Urgență București; — Institutul Clinic Fundeni București; • Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie — Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Pantelimon» București; și Arsuri București — Clinica de chirurgie plastică — — Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar—Arseni» București.” • Spitalul Clinic Colentina — Secția de ortopedie — 30. În anexa nr. 2 litera A titlul II punctul 8 „Programul
național de diagnostic și tratament pentru boli rare și sepsis
• Spitalul Clinic de Ortopedie — Traumatologie și TBC sever”, la subpunctul 2 „Boli neurologice degenerative/
inflamatorii”, subtitlul „Unități prin care se derulează” se
• Spitalul Clinic Județean de Urgență nr. 1 Cluj-Napoca, modifică și va avea următorul cuprins:
„Unități prin care se derulează programul: • Spitalul Clinic de Recuperare Cluj — Secția clinică de — Secții/compartimente de specialitate neurologie din: chirurgie plastică — microchirurgie reconstructivă; • Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Louis Țurcanu» • Spitalul Universitar de Urgență București; • Spitalul Clinic Județean de Urgență nr. 1 Timișoara — Centrul Regional de Imunologie și Transplant, Clinica ATI, • Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. N. Oblu» Iași; Centrul de Hemodializă și Transplant Renal, Coordonare Transplant, Secția clinică de chirurgie plastică — microchirurgie • Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara; • Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca; • Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj- • Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.” Napoca, Laboratorul clinic de analize medicale și imunologie, 31. În anexa nr. 2 litera A titlul II punctul 8, la subpunctul 3
„Miastenia gravis”, subtitlul „Unități prin care se derulează”
• Spitalul Clinic Județean Constanța, Clinica chirurgie, se modifică și va avea următorul cuprins:
coordonare transplant, Clinica ATI, Secția clinică de chirurgieplastică — microchirurgie reconstructivă; „Unități prin care se derulează programul: • Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Spiridon» Iași, Laboratorul — Secții/compartimente de specialitate neurologie din: de imunologie și genetică, Clinica ATI, coordonare transplant; • Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare • Spitalul Clinic «C.I. Parhon» Iași, Clinica urologie; • Institutul Național de Hematologie Transfuzională «Prof. Dr.
• Spitalul Universitar de Urgență București; • Institutul Clinic Fundeni București; • Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Secția ATI; • Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. N. Oblu» Iași; • Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Secția ATI; • Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara; • Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare • Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca; • Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.” • Spitalul Clinic Județean de Urgență nr. 1 Craiova, Secția 32. În anexa nr. 2 litera A titlul IV „Programul național de
promovare a sănătății și educație pentru sănătate”, la
• Spitalul Județean de Urgență Brașov, Secția ATI, punctul 4 „Subprogramul de prevenire și combatere a
consumului de tutun”, subtitlul „Indicatori de evaluare” se
• Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Secția ATI, modifică și va avea următorul cuprins:
• Institutul Clinic de Boli Digestive și Transplant Hepatic Fundeni (în condițiile îndeplinirii prevederilor legale referitoare la — număr total de persoane care au beneficiat de asistență autorizarea și acreditarea unităților sanitare publice pentru în vederea renunțării la fumat: 25.000; efectuarea prelevării și transplantului de organe, țesuturi și — număr total de persoane care au beneficiat de tratament 28. În anexa nr. 2 litera A titlul II punctul 6 „Programul
medicamentos în vederea renunțării la fumat: 23.000; național de diagnostic și tratament cu ajutorul aparaturii de
— număr total de persoane care apelează linia telefonică înaltă performanță”, la subpunctul 6.3 „Subprogramul de
utilizare a suturilor mecanice în chirurgia generală”, subtitlul
„Unitățile care derulează subprogramul” se modifică și va
avea următorul cuprins:
— cost mediu/persoană care a beneficiat de asistență în

Source: http://www.bec2009p.ro/Documente%20PDF/Legislatie/0662.pdf

zam-magazine.nl

moet maken. Hij wordt geacht die nacht het vee te verstoppen, maar hij doet dit zo goed, Afrika’s meest vooraanstaande literaire critici en schrijvers, dat hij bang wordt dat ze hem niet zullen is Nelson Mandela de mentale reddingsboei voor dolende vinden en in plaats van een man een ‘verlo-ren of misplaatst object’ zal worden. Nkosi: individuen. Hij inspireert tot seksuele verovering

Sleep apnea syndrome

SLEEP APNEA SYNDROMES The mysteries of sleep have intrigued man for centuries, it has only been within last three decades that we have begun to understand physiology and physiopatology of this state that occupies a considerable portion of our lives. It was developped a better understanding of specific sleep disorders and their realationship to common medical problems seen during wakefulnes

Copyright © 2011-2018 Health Abstracts